Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.

Bestellen

Op welke papiersoort worden de kaarten en posters gedrukt?

Het papier waarop de kaarten worden gedrukt, verschilt per kaartenserie. De meeste kaarten worden gedrukt op één van deze twee papiersoorten:

  • Enkelzijdig gestreken sulfaatkarton (300 gram): deze zware papiersoort is zeer geschikt voor het drukken van kaarten. De ene zijde is gecoat met een glanslaag, de schrijfzijde is mat, zodat er op geschreven kan worden.
  • Boutique So… Jeans Distressed White (300 gram): deze papiersoort geeft een luxe uitstraling door het ongestreken karton met katoenvezel. Het heeft een helderwitte tint en heeft iets reliëf.

Voor de posters gebruiken we 180 grams mat coated papier. Deze papiersoort wordt gebruikt voor posters voor binnengebruik. Het is een stevige papiersoort met een matte uitstraling.

Zijn jullie producten ook te koop in een winkel?

Ja, een deel van onze kaarten wordt momenteel verkocht op drie verkooppunten binnen Veenendaal: Poespas, LEF! Smoothie- & Lunchbar en Espressobar De Fazant.

Hoe plaats ik een bestelling?

Vul hieronder het bestelformulier in en selecteer de optie ‘Ik wil graag kaarten bestellen’. Geef in het onderste tekstvak aan welke kaarten en/of posters je wilt bestellen door het nummer van de kaart of poster te vermelden (#). Dit nummer kun je vinden onder het kopje Producten bij de betreffende kaart of poster.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik heb een fout gemaakt. Wat nu?

Neem hieronder contact op of stuur een e-mail naar info@spettersvanletters.nl. Vermeld daarbij wat er fout is gegaan. Wij kunnen dat vervolgens voor je aanpassen.

Hoe weet ik of mijn bestelling is geplaatst?

Na het plaatsen van een bestelling krijg je zo snel mogelijk een bevestiging per mail. In deze mail vind je ook de factuur.

Hoe vindt de betaling plaats?

In de bevestigingsmail die je ontvangt na het plaatsen van jouw bestelling, vind je ook de factuur. Op de factuur staan de bankgegevens die je nodig hebt om de producten te betalen.

Verzenden

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

Als je de optie ‘ophalen’ hebt gekozen op het bestelformulier, dan ontvang je in de bevestigingsmail ook het adres waar je de kaarten kunt ophalen na het betalen van de factuur.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen de standaardverzendkosten van PostNL:
Brievenbus post (tot 100 gram): €2,49
Brievenbus pakket (tot 2kg): €4,25
Pakketten t/m 30 kg: €6,95

Als je de optie ‘ophalen’ hebt gekozen, rekenen wij uiteraard geen verzendkosten. Bij een bestelling van €50,- of meer worden er ook geen verzendkosten in rekening gebracht.

Kan er ook naar het buitenland worden verzonden?

Dit is mogelijk, maar dan wijken de verzendkosten af van de standaardverzendkosten. In geval van een verzending naar het buitenland zal per bestelling gekeken worden wat de verzendkosten bedragen.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Als je de factuur hebt betaald en wij de betaling hebben ontvangen, sturen we het pakketje zo snel mogelijk op. Als het product op voorraad is, verzenden wij deze binnen 2-5 werkdagen. Na de verzending heeft PostNL nog 1 tot 2 werkdagen nodig om het pakketje te bezorgen.

Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies en/of beschadiging van de goederen tijdens verzending via PostNL. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor vertragingen bij PostNL. Uiteraard zullen we er wel alles aan doen om eventueel zoekgeraakte bestellingen te traceren.

Retour­neren

Kan ik het bestelde product retourneren?

Wanneer het product niet aan de verwachtingen voldoet, heb je het recht het product te retourneren binnen 7 werkdagen. Volg hierbij de volgende stappen:

  1. Neem contact op met Spetters van Letters en geef aan dat je het product wil retourneren
  2. Stuur het onbeschadigde en ongebruikte product op in een veilige en dichte verpakking. De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening.
  3. Wanneer wij de retourzending hebben ontvangen, sturen wij jou een bevestigingsmail.
  4. Je krijgt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op jouw rekening.

Wat als het product beschadigd of kapot is?

Heb je het product ontvangen, maar is het beschadigd of kapot (en dit niet tijdens de verzending is gebeurd)? Neem dan contact met ons op en we zoeken samen naar een passende oplossing.

Workshops

Hoe kan ik een workshop boeken?

De workshop kun je boeken door het contactformulier in te vullen en onderaan ‘ik wil graag een workshop boeken’ aan te vinken. Vul je contactgegevens in en met hoeveel personen je de workshop wilt volgen. Je kunt tevens een datum invullen. De datum van de workshop wordt gekozen in overleg, dit in verband met onze beschikbaarheid.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop is altijd op een door jou gekozen locatie binnen een straal van 30 kilometer vanaf Veenendaal. Dit kan dus ook prima bij jou thuis zijn. Wij komen daar met onze materialen naartoe.

Wat is er inbegrepen bij de workshop handletteren?

Het werkboekje, schrijfmateriaal, schetsmateriaal en papier is inbegrepen bij de prijs.

Wat als ik een workshop met meer dan 10 personen wil boeken?

Stuur een berichtje via het contactformulier of naar info@spettersvanletters.nl. Het boeken van een workshop voor meer dan 10 personen is alleen mogelijk in overleg.

Ik wil graag een workshop volgen, maar ben alleen of met z’n tweeën. Kan dat?

We geven met enige regelmaat workshops Handletteren (inclusief high tea) in Veenendaal en Ede. Lijkt het je leuk om bij zo’n workshop aan te schuiven? Houd dan onze Facebook-pagina in de gaten. Hier worden deze workshops altijd aangekondigd en kun je je ook aanmelden voor de workshop.

Algemeen

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Voor informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken, verwijzen wij naar onze privacyverklaring. Die vindt je hier.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Je kunt contact opnemen via het contactformulier of via info@spettersvanletters.nl. We streven ernaar vragen binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Of wil je een workshop boeken of kaarten bestellen?
Neem hieronder contact op.

Meteen antwoord op je vragen?

Nieuw veld

Ik wil graag